A completely white and modern looking open plan room with rose gold furniture & finishes

Osborne Clarke City HQ

State of the art interior

Location
One London Wall, London, UK
Completed
June 2019
Services
Interior Design, Workplace
Area
45,000 SQ. FT.
Sector
Law
A warm modern large cafe with light wood panelling & white tables & chairs

Osborne Clarke’s City HQ underwent a major new workplace transformation strategy in 2019 to herald a new type of law firm design. The state-of-the-art interior experience at One London Wall, London, breaks with convention and pushes the boundaries of legal office design.

A dark royal blue coloured wall with gold soft seating bench below. Three gold spot lamps hang on the wall

While there is now a lot of focus on law firm office design trends, we pushed beyond this to uncover what made Osborne Clarke tick as an organisation and what they needed to help everyone at their HQ to exceed.

Set across three floors, Osborne Clarke’s refurbished law offices now include client meeting suites, a theatre, staff lounges, multiple working areas and optional agile working for a law firm with their finger on the pulse.

In a simple but key move, a once spatially inefficient event area has been swapped for a café and terrace to enhance staff wellbeing in the workplace.

Break out and lounge areas add to the variety of spaces on offer and provide collaborative working (prior to Covid-19 restrictions) - aiding the increasingly neglected area of wellbeing and sociability in the legal workplace.

A blue walled and grey carpeted modern staff lounge with people sitting on furniture
iconLounge
White wall leads to a lilac fronted meeting room with dark red velvet chairs and white table
iconClient Suites

Osborne Clarke's previous layout was cramped and cluttered, so we delivered a semi-open plan law office and an optional agile working environment to cater for different ways of working.

Head down, private, confidential, and collaborative work are aided by a selection of different sized single or multiple occupancy booths and private workspaces.

The variety of workspaces on offer allow for greater flexibility for teams while still giving peace and quiet to those who need it.

The semi-open plan layout has created a more technologically innovative workplace too – reducing paper-usage and increasing spatial efficiency.

A completely white and modern looking open plan room with rose gold desk and a lady dressed smartly behind it
iconReception
A completely white corridor with a number '6' on the wall leading to a modern looking open plan room with rose gold desk and a lady dressed smartly behind it
iconEntrance to Meet & Greet Floor

Key Info

space-saving initiatives have presented a reduction in costs

A modern business lounge with warm wooded scandi furniture and a blue rug
iconBusiness Lounge
Warm wood panelled work stations with dark blue seats and tables
iconBreakout Working

A wholly connected tech approach in the new office also means Osborne Clarke’s international network is always reachable, regardless of location. This type of connectivity enables people to work to their optimal potential, whether in or out of the office. 

Osborne Clarke were able to remain at One London Wall with a much more spatially efficient workplace design that now accommodates future growth.

A dark slim phone booth with a desk phone and a gold lamp on the wall
iconone person Booth
A close up of a white and black fabric sectioned heavy-duty curtain and door
iconAdditional capacity room in the Theatre